Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Έξω οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια - Τέρμα στο δουλεμπόριο

Από TVXS:

Δεν πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει η Σύγκλητος του Α.Π.Θ., με στόχο την αποτροπή της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Στο κάλεσμα της Συγκλήτου ανταποκρίθηκαν 20 περίπου καθηγητές μόνο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση. Αυτήν την στιγμή γίνεται ανοιχτή Σύγκλητος, που στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε ανοιχτή συνέλευση, με τη συμμετοχή των φοιτητών αλλά και των εργαζομένων του Α.Π.Θ, σύμφωνα με πηγές του tvxs. Πάνω από 500 άτομα βρίσκονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, προς συμπαράσταση της κατάληψης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Απειλεί με άρση του ασύλου η Σύγκλητος του Α.Π.Θ.
Δημοσίευση: 31-03-2009 09:20
Σοβαρές καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην διαδικασία της Συγκλήτου, από εργαζόμενους. Καθαρίστριες, νυχτοφύλακες, συντηρητές, παρίστανται στην Σύγκλητο και καταγγέλλουν σειρά αυθαιρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελία ενός νυχτοφύλακα, καλούνται να υπογράψουν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αποδέχονται την μείωση του μισθού τους, προκειμένου να τους ξαναπροσλάβουν. Έτσι, από 2100 ευρώ περίπου που έπαιρναν οι εργαζόμενοι με παιδιά, καλούνται τώρα να αποδεχτούν μείωση του μισθού τους σε 1090 ευρώ.

Όσον αφορά στην περίπτωση των συμβασιούχων που είναι άγαμοι και δεν έχουν παιδιά, ο μισθός τους ήταν γύρω στα 1400 ευρώ. Οι εργαζόμενοι όμως κατέθεσαν στην Σύγκλητο έγγραφα, στα οποία οι ίδιοι φαίνεται να έχουν αποδεχτεί τη μείωση του μισθού τους σε 650 ευρώ περίπου. Όπως καταγγέλλουν, τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα.

Υπό κατάληψη όμως βρίσκονται και η πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως και το γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Τρίωρη συμβολική κατάληψη έγινε και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: